★★★★★

5 ud af 5 stjerner på Google

Historien

Håndlavede knive efter stolte Japanske traditioner
Anvendt af kokke, du kender – omtalt i medier, du stoler på...

Historien bag SUBA Knives

Hos Suba Knives har jeg fokus på godt, traditionelt håndværk og at formidle min viden om knive på en forståelig og personlig måde, så alle kan få bedre oplevelser i køkkenet, uanset om du står på top-restauranterne eller hjemme i privaten. Der findes mange røverhistorier og tvivlsom salgsgas i knivbranchen (inkl. i Danmark), jeg vil prøve at gå den anden vej og trække branchen med mig. Tusind tak for din interesse og er du i nærheden, så kig meget gerne forbi værkstedet.

– Steffen Bach
Ejer (men først og fremmest knivnørd)

- 2010
Udlært kok fra kokkeskolen

Jeg er udlært kok fra kokkeskolen i Silkeborg og har gennem hele min læretid gået meget op i kokkekonkurrencer og har altid ville være den bedste, til både konkurrencerne (der bl.a. Førte mig til en DM titel, nordisk mester og flere ture ud i verden med kokkelandsholdet), men også generelt arbejde på de bedste restauranter og dygtiggøre mig så jeg var med helt oppe blandt de bedste kokke.

1
- 2010
2010 - 2013
Tre-stjernet Michelin restaurant

Efter at have arbejdet som kok hos bla. Geranium i København, en nu tre-stjernet Michelin restaurant, som mange kalder verdens bedste, og med en læretid på bl.a Frederikshøj, Malling & Schmidt og med arbejde for et proff. cykelhold begyndte interessen for kniven for alvor.

2
2010 - 2013
2013
Foodgear & Japanske knive

Jeg havde i en del år gået og undret mig over hvad der var med knive, hvad der gjorde en kniv god, hvorfor alle talte om Japanske knive (ofte uden at kunne sige meget mere end at de var gode). Dybest set, der var en masse rygter, ideer og forestillinger omkring knive, men igen vidste synderligt meget og endnu færre viderebragte viden til kokkene og private. Denne nysgerrighed gjorde jeg gik sammen med 2 gode venner om at åbne Foodgear, hvor vi ville importere knive fra Japan og netop finde rundt i “knivjunglen”

3
2013
2013 - 2017
Medejer af Foodgear

Som medejer af Foodgear rejste jeg en del til Japan og kom længere og længere ind i håndværket, lærte hvad forskel en god kniv gør, hvordan maden holder sig friskere, fisken smager bedre m.m. og ikke mindst, kunne jeg begynde at kalde nogle af de utroligt dygtige smede og slibere mine venner. 

4
2013 - 2017
2017 - 2021
Flyttede til Osaka, Japan

I 2017 synes jeg, at jeg var nået til et punkt hvor det var tid til at få beskidte fingre, og jeg valgte derfor at trække teltpælene op, kramme familien farvel og flytte til Osaka, Japan. Mit mål var at lære det stolte håndværk indenfor Japansk knivslibning fra de bedste i branchen. Jeg er én af blot tre ikke-japanere i verden til at have gennemgået uddannelsen som sliber i Japan, og det blev startskuddet til min rejse med Suba Knives.

5
2017 - 2021
2017 - 2021
Lærling under den erfarne mester Keiichi Fujii

Efter næsten 4 år som lærling under den erfarne mester Keiichi Fujii ( 3. generations knivmager) og hos Tower Knives Osaka mente man at jeg var færdiguddannet og dygtig nok til at vende hjem til Danmark og realisere min drøm om at starte min egen knivforretning med produktion. Det blev 4 år med stor kærlighed til knivhåndværket, hårdt arbejde og masser læring.

6
2017 - 2021
2021 -
Åbning af Suba Knives

I slutningen af 2021 åbnede jeg værksted, hvor jeg restaurerer og producerer knive som man også gør i de traditionelle værksteder i Japan. Jeg kombinerer min erfaring fra restaurationsbranchen med den ekspertise, jeg har opnået ved at arbejde med nogle af Japans dygtigste knivmagere.

Det har været en fantastisk rejse so far, men vi er først lige begyndt…

7
2021 -
Gratis indpakning

Der er gratis indpakning til alle ordre frem til jul.

Personlig indgravering

Få personlig indgravering af knive til julegaver.

Byt frem til 1. februar

Du kan bytte din ordre helt frem til 1. februar 2026.

Bestil frem til 17. december

Julegaver kan bestilles til og med 17/12 om aftenen.