Japansk Håndværk - Lavet på Frederiksberg
★★★★★
5 stjerner på Google
Suba Aki-serien er smedet af den talentfulde japanske smed Akihito Furukawa, tidligere hos Nigara Hamono og nu selvstændig i Aomori. Knivene er lavet i rustfrit Gin-3 stål, kendt for sin skarphed, holdbarhed og i dette tilfælde lavet med den flotte stone-wash-finish, som giver et råt og unikt udtryk.
Skæftet er lavet af brændt eg fra Fukushima, som ligger godt i hånden og egner sig til både højre- og venstrehåndede.
Denne Kiritsuke Gyuto / Kokkekniv på 210 mm er en ægte allrounder og så oveni hatten med en super god spids– perfekt til alt fra at hakke grøntsager til at skære kød og fisk. Et oplagt valg som din primære kniv i køkkenet, specielt hvis du kan lide at bruge spidsen til mere delikat arbejde.
Pris:
3.199 kr.
På lager
På lager
Suba Aki er en ny serie der er opkaldt efter den unge, superdygtige smed (og min gode ven) Akihito Furukawa, der er manden bag smededelen af knivene i serien. Han har en fortid ved Nigara Hamono, som holder til i Aomori-området og er kendt for deres utroligt gode og smukke knive. Nu er han gået selvstændig, men arbejder stadig ud fra Nigaras værksted hvor han lejer sig ind.
Furukawa kender knivbranchen i Japan utroligt godt og har i sine yngre dage guided Tokyos kokke til at finde de bedste knive da han arbejdede i en knivbutik på den kendte køkkengade Kappabashi Dori i Tokyo, og sidenhen gik han altså i lære.
Jeg har flere gange mødt Furukawa San og det er altid en stor fornøjelse at mærke hans passion og nørderi omkring knive. Jeg har også flere gange budt ham velkommen her på værkstedet på Frederiksberg.
Jeg har i mange år haft en drøm om at lave nogle knive med en stone-wash-finish som man kender det fra feks bestik. Det kan flere af mine kniv-venner bekræfte at jeg har lavet prøver på gennem mange år, men nu er det endeligt lykkedes at få et resultat jeg synes spiller max.
K-tip står egentligt for Kiritsuke-tip, hvilket bare begynder afskåret spidst og det giver jo egentligt meget god mening.
Kan du godt lide den klassiske kokkekniv, men samtidigt gerne vil have en god spids til de mere delikate arbejde, så har du hermed fundet en fantastisk kniv til dig. Den fungerer til langt de meste i køkkenet og er hurtigt blevet en af mine helt store farvoritter derhjemme.
Sørg for ikke at skære i ben, frosne sager og ingen opvaskemaskine, så har du en kniv der holder sig skarp længe og er en sand kammerat i køkkenet.
Det rustfrie Gin-3 stål er altid en stor fornøjelse at arbejde med, og heldigvis er det også et af Akihito Furukawas favoritter. Disse blade har en rustfri cladding så altså er de helt rustfrie under normale forhold. Efter råbladene er tyndet mm. afsyres de og derefter stone-wash´es de så de får et super fedt rustikt udtryk.
Jeg har valgt et flot skæfte i brændt eg fra Fukushima til denne serie, der også underbygger den rå stil. Det passer til både højre og venstrehåndede og trods at være oktagonalt, ikke er skarpt.
Vær opmærksom på, at vores knive er håndlavede og kan have variationer i farver hos træmaterialerne i skæfterne, og at de ikke bør bruges på hårde emner såsom frosne fødevarer og ben. Men hvis du passer godt på din kniv og undgår opvaskemaskinen, vil du nyde godt af dens utrolige præcision og skarphed i mange år fremover.
Knivstype: K-tip Gyuto / Kokkekniv
Længde: 210 mm
Højde ved hæl: 50 mm.
Stål: Gin-3 / Sølv-3 (rustfri) m. rustfri clad
Hårdhed/HrC: ca. 60-61
Finish: Afsyret og stone-washed
Skæfte form og materiale: Okt. Brændt eg – Ønsker du kniven med et andet skæfte, så kontakt os, så finder vi ud af det.
Vægt i alt: ca. 165g.
Tykkelse på blad: ryg over hæl: 2,1 mm – 1 cm fra spids: 1,0 mm
Lavet i/af: Smedet af Akihito Furukawa, Aomori, Japan. Tyndet, slebet, poleret mm på Frederiksberg af Steffen
Rustfri? Ja, under normale forhold
★★★★★
5 stjerner på Google
Der er gratis indpakning til alle ordre frem til jul.
Få personlig indgravering af knive til julegaver.
Du kan bytte din ordre helt frem til 1. februar 2026.
Julegaver kan bestilles til og med 17/12 om aftenen.