★★★★★

5 ud af 5 stjerner på Google

Traditionel slibning & restaurering af knive

Pris: fra 120 DKK pr. kniv
Anvendt af kokke, du kender – omtalt i medier, du stoler på...

Få professionel knivslibning hos Suba Knives

Hos Suba Knives tilbyder jeg professionel vådstensslibning af alle slags knive (undtagen bølgeskær), og værkstedet på Roskildevej 42b på Frederiksberg, er designet specifikt til at kunne slibe dine knive. Jeg, Steffen Bach, er stolt af håndværket og mine døre er åbne, så du altid er velkommen til at prøve knivene af, når du afhenter dem. 

20240405_143346
20240405_143346-1
Før
Efter
20240308_105845
20240308_105845-kopi
Før
Efter
20240227_174639
20240227_174639-1
Før
Efter

Fordelen med slibning på Japanske Slibesten

Det kan være en stor fordel at have uddannede til at vådstens-slibe dine knive korrekt – det bare holder længere. Derudover fremstår kniven også poleret og flot. Nærmest som ny igen.

Vådsten slibning giver en langvarig skarphed og er et ægte håndværk. Dette håndværk kræver erfaring og specialiseret viden om knives opbygning, stål mm. Yderligere forbedres knivens skarphed og skæreoplevelsen, samt holder den skarp, selv når den bruges ofte.

Send mig en mail på steffen@subaknives.com, hvis du ønsker at få dine knive til at blive knivskarpe igen. Skriv gerne “Slibning af knive” i emnefeltet.

Fordele ved slibning

Priser på knivslibning

Suba Knives tilbyder professionel vådstensslibning af alle slags knive (undtaget bølgeskær) til en pris fra 120 kr. pr. kniv. Men hvis din kniv er skæv, har hakker eller er blevet slebet forkert tidligere, kan det kræve en grundigere restaurering. Her gælder det gamle princip: Hellere gøre det rigtigt én gang, end at skulle rette op på det bagefter.

Har du flere knive, som trænger til en slibeservice evt. til din restaurant eller lignende? Så kan jeg i mange tilfælde tilbyde en service, hvor knivene hentes og bringes tilbage til dig, hvis det er inden for Københavnsområdet.

Det er de færreste, der tænker over det, men en skarp kniv handler ikke bare om komfort i køkkenet – det handler også om sikkerhed, præcision og respekt for de råvarer, man arbejder med. Hos Suba Knives tilbyder jeg professionel knivslibning, som tager udgangspunkt i ægte japansk håndværk. Ingen slibemaskiner. Ingen hurtige løsninger. Men gammeldags slibning, som det bliver gjort i værkstederne i Japan.

Knivslibningen udføres af mig, Steffen, som har gennemført en fireårig uddannelse i knivslibning i Sakai, Osaka. Jeg er én af blot tre ikke-japanere, der har denne form for slibeuddannelse, og har siden arbejdet side om side med nogle af Japans dygtigste slibere og knivmagere. Det betyder også, at jeg flere gange er blevet kontaktet, når andre knivslibere desværre har ødelagt kunders knive med forkerte vinkler eller for grove slibemetoder.

Få den bedste knivslibning

Jeg bruger de mest effektive slibemetoder, som giver dine knive et skarpere og mere holdbart skær. Jeg sliber alle typer knive fra hverdags køkkenknive, som man kan købe i IKEA til mine egne håndlavede japanske køkkenknive.

Knivslibningen foregår normalt fra dag-dag, så du hurtigt får glæde af et skarpt knivsæt. Jeg har erfaring med alle typer knive og har gennem tiden slebet over 15.000 knive, så du kan være sikker på, at du får den bedste knivslibning.

Jeg er på værkstedet stort set hver dag fra 10 – 18. I nogle tilfælde er jeg ude, for at afholde events, så for en sikkerheds skyld bedes du kontakte mig, hvis der er en specifik dato og tidspunkt for, hvornår du vil komme ned til værkstedet på Roskildevej 42b på Frederiksberg.

Jeg Steffen Bach, har specialiseret mig i at slibe knive på slibesten efter det traditionelle Japanske håndværk. Jeg tilbragte mange timer om dagen, over 4 år, hos en Japansk Mester for at blive en af eneste rigtige knivslibere i Europa, der har gennemgået slibeuddannelsen i Japan.

Min master er ingen andre end Keiichi Fujii og Tower Knives Osaka.

*Her er tilføjet tre artikler fra Information, Berlingske og Vice, hvor du kan læse mere om min slibeuddannelse og forløbet i Japan.

Ønsker du at slibe dine egne knive i fremtiden

Suba Knives tilbyder også kurser, hvor du kan lære at slibe dine egne knive. På kurset vil du få grundig teoretisk og praktisk viden om knivslibning og vådstenens anvendelse. Jeg vil også guide dig igennem slibeprocessen, så du kan få det bedste resultat.

Du vil lære, hvordan du skal slibe forskellige typer knive, vedligeholde dine knive og sørge for, at du får det bedste skær.

Kvalitet og ordentlighed er vigtigt

Hos Suba Knives handler det ikke om at “shine” knive op til at se flot ud. Det handler om at få dem til at fungere rigtigt igen. Det er knivslibning, som det blev lært i Japan – og som stadig praktiseres i værkstedet, hvor knive bliver til hver dag. Hvis du har spørgsmål til din kniv, er i tvivl om den kan ‘reddes’, eller bare gerne vil vide, hvad der er muligt – så er du velkommen til at tage kontakt.

Det korte svar: med hænderne og stor tålmodighed. Hos Suba Knives foregår knivslibning af på store japanske slibesten, som er ganske tunge og importeret direkte fra Japan. Det er præcis de samme sten, som bruges i værkstederne i Sakai og andre dele af Japan, hvor mange af verdens bedste knive bliver slebet.

Hver kniv vurderes individuelt – der findes ikke én korrekt vinkel for alle knive. Stålets type, knivens formål og dens nuværende stand afgør, hvordan den skal slibes. Processen er manuel hele vejen igennem. Der er ikke noget, der bliver “kørt igennem en maskine”. Det hele handler om øje, hånd og erfaring.

Vil du lære at slibe selv, tilbyder jeg også kurser, hvor du får styr på slibeprocessen og lærer at bruge slibesten rigtigt. Du kan læse mere om mine workshops her.

Det kommer an på, hvor meget og hvordan du bruger dem. En god japansk køkkenkniv, der bruges dagligt og behandles ordentligt, bør typisk slibes grundigt hver 6.-12. måned. Et typisk tegn på at din kniv trænger til slibning er, hvis den begynder at mase i stedet for at skære – eller hvis du føler, du skal bruge mere kraft end normalt.

Det er vigtigt at nævne, at slibning af køkkenknive ikke er noget, man skal eksperimentere for meget med derhjemme, uden korrekt træning og guidance. Mange forsøger at slibe selv – og med det forkerte værktøj eller teknik kan det hurtigt gøre mere skade end gavn.

Hvis du leder efter knivslibning i København, er du velkommen forbi værkstedet på Frederiksberg. Her er der ikke nogen maskinel produktion eller løfter om “gør det på fem minutter”. Her tager det tid, fordi det skal gøres ordentligt. Jeg sliber både vestlige og japanske knive – men ikke brødknive, da de kræver en helt anden tilgang, som ikke er forenelig med værkstedets metoder. Forvent at slibningen tager til dagen efter, og når knivene er klar vil du modtage en sms..

Når du afleverer knive til slibning, er det vigtigt, at de er pakket forsvarligt ind – både for din egen sikkerheds skyld og for at overholde knivloven.

En enkel og god løsning er at rulle hver kniv ind i en gammel avis og sætte elastikker omkring, så klingen ikke kan glide ud. Læg derefter knivene samlet i en plastikpose, en stofpose eller et net. Skal du transportere dem i bil, så læg dem et fast og sikkert sted – fx i bagagerummet. Er du på cykel eller til fods, kan de fint ligge i en rygsæk, så længe de er godt pakket ind.

På den måde undgår du både skader og misforståelser, og så bliver det nemmere og mere trygt at få slebet dine knive her på værkstedet.

Gratis indpakning

Der er gratis indpakning til alle ordre frem til jul.

Personlig indgravering

Få personlig indgravering af knive til julegaver.

Byt frem til 1. februar

Du kan bytte din ordre helt frem til 1. februar 2026.

Bestil frem til 17. december

Julegaver kan bestilles til og med 17/12 om aftenen.