Santoku knive - allround knive

Suba Tokaji Santoku 180 mm

★★★★★

5 stjerner på Google

Dansk-Japansk håndværk i smuk forening!
Tokaji San fra Tosa på Shikoku-øen i Japan har smedet en ny serie knive i traditionelt blåt-1 stål, med et carbonindhold på 1,3 %. Disse knive, kendt for deres lange skarphed og flotte patina, er tyndet, slebet, poleret og indgraveret af Steffen Bach. Med en rustik kurouchi-finish og skæfter af brændt kastanje og valnød, er disse knive både funktionelle og æstetisk unikke.

Pris:

1.399 kr.

Ikke på lager

Få besked når varen er tilbage på lager

Ikke på lager

Få besked når varen er tilbage på lager

Produkt informationer
  • Rustik kurouchi-finish og skæfter af brændt kastanje og valnød, der råt design med æstetisk appel.
  • Santoku-kniven er den fantastiske allround kniv, som langt de fleste ofte vil bruge.
  • Tyndet, slebet, poleret og generelt forædlet af Steffen Bach, hvilket sikrer bla. langvarig skarphed.

En ny serie smedet af Tokaji San fra Tosa på Shikoku-øen i Japan og tyndet, slebet, poleret, indgraveret mm. af Steffen Bach.

Tokaji San har smedet knivene i det traditionelle blåt-1 stål som har et carbonindhold på 1,3 %, med andre ord får du en kniv der holder skarpheden længe og da den har en jern cladding (De omkringliggende lag) vil hele kniven få en flot patina. Både far og søn arbejder i smedjen og er meget kendte i Japan for deres utroligt gode håndværk og måde at håndtere de traditionelle ståltyper på. Specielt faren Tadayoshi er kendt for hans arbejde i Blåt-1 som disse knive.

Jeg har valgt at vedligeholde den rustikke kurouchi-finish på knivens bagerste del og knivene fremstår generelt ret rå, og man kan næsten fornemme håndværket og det rå miljø de er lavet i.

Santoku-kniven startede som “hjemmekniven” – og så gik det stærkt!

Santoku-kniven blev egentligt udviklet til hjemmekøkkenerne, da man ville lave en kniv der kunne håndtere en masse forskellige opgaver samtidigt med den var nem at håndtere og passede super godt til de mindste japanske køkkener. Siden da har den for alvor taget sin tur rundt i verden og er virkelig blevet elsket af mange for netop det den var tiltænkt til, En fantastisk allround kniv i en størrelse alle kan håndtere.

Skæfte af kastanje

Vi har fået fingrene i nogle super fede skæfter lavet i brændt katanje og valnød, som jeg har valgt at sætte på de flotte blade. De fremstår super flotte og lækre at holde på samtidigt med at det understøtter det rå udtryk knivene generelt har.

Ønsker du en traditionel kniv der holder skarpheden længe, skærer fantastisk og samtidigt ikke sprænger banken, så er dette et rigtig godt bud!

Det Med “Småt”

Vær dog opmærksom på, at vores knive er håndlavede og kan have variationer i farver og træmaterialer, og at de ikke bør bruges på hårde emner såsom frosne fødevarer og ben. Men hvis du passer godt på din kniv og undgår opvaskemaskinen, vil du nyde godt af dens utrolige præcision og skarphed i mange år fremover. Bestil din japanske kniv i dag og oplev ægte japansk håndværk i dit egen køkken.

Knivstype: Santoku

Længde: 180 mm

Højde ved hæl: 50 mm.

Stål: Ao-1 / Blåt-1 m. Jern clad (ikke rustfri)

Hårdhed/HrC:  ca. 62 – 63

Finish: Kurouchi

Skæfte form og materiale: Okt. Brændt kastanje og Valnød – Ønsker du kniven med et andet skæfte, så kontakt os, så finder vi ud af det.

Vægt i alt: ca. 120 g.

Tykkelse på blad: ryg over hæl: 2,7 mm – 1 cm fra spids: 0,8 mm

Lavet i/af: Smedet af Tokaji i Tosa, Japan. Tyndet, slebet, poleret mm på Frederiksberg, Danmark

Rustfri? Nej

Steffen anbefaler

Vælg muligheder Dette vare har flere varianter. Mulighederne kan vælges på varesiden

Læderstrop Eg eller Mahogni

379 kr.
Anvendt af kokke, du kender – omtalt i medier, du stoler på...
Gratis indpakning

Der er gratis indpakning til alle ordre frem til jul.

Personlig indgravering

Få personlig indgravering af knive til julegaver.

Byt frem til 1. februar

Du kan bytte din ordre helt frem til 1. februar 2026.

Bestil frem til 17. december

Julegaver kan bestilles til og med 17/12 om aftenen.